Max Payne Mobile na system Android [video]
#1 OFFLINE
Posted 12 June 2012 - 18:57
Zgodnie z gra pojawi się w sprzedaży już 14 czerwca w cenie 2.99$.
Supported Android Phones: Motorola Razr, Razr Maxx, Motorola Atrix, Motorola Photon, Motorola Droid Bionic, HTC Rezound, HTC One X, HTC One S, HTC Evo 3D, HTC Sensation, HTC Droid Incredible 2, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Nexus S, Samsung Galaxy Note, Samsung S2, Samsung Galaxy R, Sony Xperia Play, Sony Xperia S, Sony Walkman Z Series Media Player.
Supported Android Tablets: Acer Iconia, Asus Eee Pad Transformer, Asus Eee Pad Transformer Prime, Dell Streak 7, LG Optimus Pad, Medion Lifetab, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 8.9 / 10.1, Sony Tablet S, Sony Tablet P, Toshiba Thrive, HTC Flyer, HTC Jetstream.
Jeszcze parę słów o wersji mobilnej. Została ona zoptymalizowana do pracy z czterordzeniowym procesorem mobilnym NVIDIA Tegra 3 i obsługuje dodatkowe anizotroficzne filtrowanie tekstur oraz ulepszone efekty oświetlenia, jakie są tego efekty? Zobaczcie na poniższym video:
Gra ma ponad 1,3 GB i można ją pobrać z za 12,5 zł.
#2 OFFLINE
Posted 12 June 2012 - 19:16

#3 OFFLINE
#4 OFFLINE
Posted 12 June 2012 - 21:52

#5 OFFLINE
#6 OFFLINE
Posted 13 June 2012 - 14:36

#7 OFFLINE
#8 OFFLINE
Posted 13 June 2012 - 17:25

#9 OFFLINE
#10 OFFLINE
Posted 13 June 2012 - 19:04

#11 OFFLINE
#12 OFFLINE
Posted 14 June 2012 - 14:51

#13 OFFLINE
#14 OFFLINE
Posted 15 June 2012 - 11:32
#15 OFFLINE
Posted 15 June 2012 - 20:48

Grafika oraz misje są IDENTYCZNE jak w wersji na PC. Tak samo było w przypadku GTA III. W końcu ten sam producent. Jestem ciekaw ile zajęło im przeportowanie gry z PC na Androida. Może wstawili teksturki i dźwięki, a reszte sami zrobili?
Poniżej moje screenshoty dla porównaniu grafiki:
NOVA 3 ( nie mogłem zrobić SS, więc wzięte z internetu, jak Max Payne):

FIFA 12 ( FIFA i NFS już moje

NFS Hot Pursuit ( W Fifie i NFS jakoś szczegóły się wyostrzyły. Na ekranie Neo V wygląda to realniej. Wina Screenshootera ;/ ) :

Podsumowując. Jakoś ten Max Payne nie przypadł mi do gustu. Pewnie przez to, że wszystko, poza sterowaniem, jest takie jak na PC ( chyba, że podłączymy przez OTG, myszkę i klawiaturę, to będzie wersja PC). Źle się celuje, co jest bardzo denerwujące... Niby w opcjach jej zaznaczona opcja Automatyczne namierzanie, ale nie dzieje się tak. Zanim zdążymy namierzyć tą malutką kropeczką, jak na PC, to stracimy 1/3 życia albo nawet pół. Ogólnie, to warto zainstalować tą grę, może się komuś spodobać klasyk z młodości

Edited by phillix, 15 June 2012 - 20:49.

#16 OFFLINE
Posted 15 June 2012 - 23:03
#17 OFFLINE
Posted 16 June 2012 - 07:02

Edited by not found, 16 June 2012 - 09:51.
literówki

#18 OFFLINE
#19 OFFLINE
Posted 16 June 2012 - 09:17

#20 OFFLINE
Posted 19 June 2012 - 20:33
Podsumowanie:
Max na Androida nie zawiódł, choć nie jest w stu procentach taki, jak można sobie wyobrażać. Pamiętając pierwowzór i jego poziom trudności, można się czuć lekko zawiedzionym zbyt łatwą rozgrywką. Z drugiej strony grywalność pozostała wysoka, a fabuła i klimat trzymają poziom. Dodatkowo, dzięki ulepszeniu grafiki gra na silniejszych smartfonach prezentuje się bardzo dobrze. Najważniejsze jednak, że duch kultowego Maksa został zachowany i moim zdaniem godnie przeniesiono go na platformy mobilne.
Ocena: 9/10
Plusy:
- fabuła
- klimat
- bullet time
- Max na smartfonach!
Minusy:
- niski poziom trudności
- wymagania sprzętowe
- mało precyzyjne sterowanie