W oficjalnym sklepie Sony Mobile Polska Media Markt.
Sprzedaż Xperia sola rozpocznie się już jutro - 12.06.2012.
. Telefon dostępny jest jedynie w jednej wersji kolorystycznej - black, a jego cena wynosi 1349 zł - czyli o 50 zł więcej niż... w 

Rusza sprzedaż Sony Xperia sola w oficjalnym sklepie Sony Mobile Polska
Started by Mikołaj, Jun 11 2012 20:13
4 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 11 June 2012 - 20:13
#2 OFFLINE
Posted 12 June 2012 - 01:57
Nie dość, że jest tylko jeden sklep Sony Mobile Polska, to jeszcze tylko jedna wersja kolorystyczna
Mówcie co chcecie ale ja nie widzę żadnej poprawy w dystrybucji telefonów po rebrandingu firmy
W dodatku cena jest wyższa niż w masówce jaką jest MM
Dla mnie zawsze było jasne, że w sklepie firmowym u źródła zawsze powinno być najtaniej, a potem kolejni pośrednicy dopisują sobie swoją prowizję od sprzedaży. No ale cóż... W kraju gdzie kilometr obwodnicy w stolicy kosztuje 200 000 000 PLN, miasta dopłacają reprezentacjom innych krajów ciężkie pieniądze za zaszczyt noclegu u nich, a za nieukończone w terminie budowy wypłacane są sowite premie - trudno oczekiwać żeby pozostali przedsiębiorcy stosowali racjonalne taktyki cenowe

#3 OFFLINE
Posted 13 June 2012 - 08:45
Chciałbym zauważyć że nie tylko ten telefon jest droższy w sklepe sony ale także inne rzeczy co niestety martwi

#4 OFFLINE
Posted 13 June 2012 - 09:25
Gdzie tu logika? Nie wiem. Tym bardziej nie wiem dlaczego miałbym zamówić Xperia sola ze sklepu Sony i zapłacić jeszcze za jej przesyłkę, skoro mogę się wybrać choćby do MM wziąć wcześniej telefon do ręki i wydać mniej pieniędzy...
#5 OFFLINE
Posted 16 June 2012 - 12:21
Dla uzupełnienia informacji dodam, że w zestawie Sony Xperia sola znalazły się także 4 SmartTags i skórzany pokrowiec.