klawisze sony ericsson w 715
Started by Martaaa, Jun 08 2012 10:19
9 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 08 June 2012 - 10:19
Chciałabym się dowiedzieć co mogło zepsuć się w moim telefonie i jakie będą koszty ewentualnej naprawy.
Posiadam Sony ericsson w715. W telefonie nie działają klawisze funkcyjne z wyjątkiem czerwonej i zielonej słuchawki.
Posiadam Sony ericsson w715. W telefonie nie działają klawisze funkcyjne z wyjątkiem czerwonej i zielonej słuchawki.
#2 OFFLINE
Posted 08 June 2012 - 11:03
Witaj,
Nie działają Ci tylko klawisze górne czy numeryczne także nie działają? Telefon upadł / był zalany czy może stało to się nagle podczas otwierania / zamykania telefonu?
Nie działają Ci tylko klawisze górne czy numeryczne także nie działają? Telefon upadł / był zalany czy może stało to się nagle podczas otwierania / zamykania telefonu?
#3 OFFLINE
Posted 08 June 2012 - 17:44
90% tasma lcd do wymiany

_________________________________________________________________________________________________pomogłem kliknij ^
#4 OFFLINE
Posted 08 June 2012 - 22:10
Jurij, on 08 June 2012 - 11:03, said:
Witaj,
Telefon miał kilka upadków, działo się to stopniowo. Klawisze numeryczne działają, zielona i czerwona słuchawka też. Tylko górne nie działają.
faflak, on 08 June 2012 - 17:44, said:
90% tasma lcd do wymiany 

Nawet jeżeli wyświetlacz działa prawidłowo ?
Edited by Martaaa, 08 June 2012 - 22:12.
#5 OFFLINE
Posted 08 June 2012 - 23:11
Jak tylko górna szwankuje to na 100% należy zacząć od taśmy
Nawet w instrukcji serwisowej napisali że trzeba zacząć od wymiany X4200 czyli flexa

#6 OFFLINE
Posted 09 June 2012 - 08:24
przy zakupie nowej ogladaj dobrze zdjecia albo pytaj sprzedawcow czy tasmy posiadaja czujnik swiatla (o ile ci na nim zaleze) gwarantuje ze wiekszosc flexow na alledrogo nie ma czujnkia a jak juz maja to niesprawne ...wiem to z wlasnego doswiadczewnia ostatnio dwie reklamowalem z tego powodu na zakupionych tasmach byly pseudo czujniki ale nawet nie przylutowane tylko przyklejone na jakas maz ale brak czujnika to moim zdaniem zaleta ¨mniejszy pobor pradu
_________________________________________________________________________________________________pomogłem kliknij ^
#7 OFFLINE
Posted 09 June 2012 - 08:54
Oddam telefon do jakiegoś serwisu. Tylko czy naprawa nie będzie kosztowała więcej niż wart jest telefon... Bo nie wiem czy warto go w ogóle naprawiać.
#8 OFFLINE
Posted 09 June 2012 - 10:06
To zależy od serwisu. Dobry niedrogi serwis powinien Ci naprawić ten telefon do 50 PLN. Autoryzowany serwis może powiedzieć za naprawę ponad stówę bo oryginalne części są drogie, robocizna także. Popytaj w serwisach. Zawsze możesz dać ogłoszenie w dziale giełda że zlecisz naprawę, kolega bartq92 może się podejmie naprawy

#9 OFFLINE
Posted 09 June 2012 - 18:30
Jurij, on 09 June 2012 - 10:06, said:
To zależy od serwisu. Dobry niedrogi serwis powinien Ci naprawić ten telefon do 50 PLN. Autoryzowany serwis może powiedzieć za naprawę ponad stówę bo oryginalne części są drogie, robocizna także. Popytaj w serwisach. Zawsze możesz dać ogłoszenie w dziale giełda że zlecisz naprawę, kolega bartq92 może się podejmie naprawy 

Dziękuję

#10 OFFLINE
Posted 09 June 2012 - 20:19
albo kolega faflak chetnie kupi twoje w715