Witam, zakupiłem na allegro Sony Ericsson Elm z softem ery R7CA061 CID 81, telefon niemiłosiernie muli na tym sofcie, więc postanowiłem wgrać nowszy soft, tylko teraz jest pytanie czy wgrywać R7CA064 czy R7CA065? który jest stabilniejszy i na który jest więcej patchy? Następne pytanie jest takie, telefon kupiłem bez sim-locka, po wgraniu nowego softa sim-lock nie założy się od nowa? czy wgram lepsze sterowniki do aparatu, dzwięku, kamery? którym programem jest najlepiej to robić, czytałem coś o tym Wotanie, więc nim chciałbym spróbować... jeszcze jedno, skąd pobierać sprawdzone paczki?

[Rozwiązany] Elm - kilka pytań
Started by Krzysiek0389, Jun 05 2012 17:17
11 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 17:17
#2 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 17:26
R7CA065 jest nowszy i jest na niego więcej patchy. Simlock nie wróci. Sterowniki i akustykę wgrasz farem - poczytaj FAQ i dział z poradnikami. Wotan jest płatny. Za darmo możesz wgrać nowy soft SEUS'em, PC Companionem poprzez FOTA albo Omniusem.
#3 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 17:35
robię już SEUSEM, ale będę miał czysty soft czy dalej ten z ery?
#4 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 17:43
Dalej ten z ery.
#5 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 17:44
a jak usunę teraz tego z ery?
#6 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 17:50
debranding poradnik napewno jest na forum
poszukaj w downlod cda central europe wgraj farem z cid 81 i przywroc ustawienia fabryczne a jak nie pojdzie to tak jak Jurij pisal pc campanoin albo omnius osobiscie polecam omniusa (pobiez caly soft fs i main oczywiscie generic )
poszukaj w downlod cda central europe wgraj farem z cid 81 i przywroc ustawienia fabryczne a jak nie pojdzie to tak jak Jurij pisal pc campanoin albo omnius osobiscie polecam omniusa (pobiez caly soft fs i main oczywiscie generic )
_________________________________________________________________________________________________pomogłem kliknij ^
#7 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 17:53
i co najlepsze, przeszło wszystko pomyślnie, patrze a dalej został ten sam soft ...
#8 OFFLINE
#9 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 18:18
super ale ten poradnik nie działa, wszystko związane z erą dalej mam na telefonie, jak i dalej mam softa R7CA061, a paczki plików cda nie mogę znaleźć

#10 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 18:26
dziala na 100% zaloguj/rejestruj sie na Omniusie i rob wszystka jak w poradniku nie zapomnij o resecie calkowitym ....
a to co http://www.sonyerics...n-for-elm-j10i/ ???
a to co http://www.sonyerics...n-for-elm-j10i/ ???
_________________________________________________________________________________________________pomogłem kliknij ^
#11 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 18:49
dzięki, soft już jest najnowszy
teraz zabieram się za sterowniki i wygląd

#12 OFFLINE
Posted 05 June 2012 - 18:51
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony Ericsson World poprzez PW.