Sony Mobile jest krytykowane za zbyt późne reagowanie na zmiany rynkowe. W momencie, gdy Sony wprowadza dwurdzeniowe modele konkurencja wprowadza na rynek smartfony wyposażone w cztery rdzenie.
Jak przyznał Kazuo Hirai producent dostrzega ten problem i zapowiada zmiany i postęp w tej kwestii:
“I talked about some of the initiatives that we’ve embarked on in the time-to-market area where we are literally cutting by half the time to market for the Xperia smartphones“, powiedział Hirai.
Miejmy zatem nadzieje, że jeśli nie w tym to już przyszłym roku Sony zamknie usta wszystkim narzekającym na opóźnienia technologiczne kolejnych Xperia.
Kazuo Hirai: nowe telefony będą się pojawiać na rynku znacznie szybciej
Started by Mikołaj, Apr 14 2012 19:23
3 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 14 April 2012 - 19:23
#2 OFFLINE
Posted 14 April 2012 - 20:20
Obudzili się
Ja do dziś pamiętam jak pojawiła się zapowiedź W660 i było wielkie łał
Zapisałem się na newslettera żeby się dowiedzieć kiedy telefon będzie dostępny i czekałem... czekałem... czekałem... Ponad pół roku później się pojawił i był lekko mówiąc niczym szczególnym na tle pozostałych modeli. Niedawno to samo z Xperią pro... Od czasu napisania newsa o jej zaprezentowaniu do momentu pojawienia się pierwszych egzemplarzy na alledrogo chociażby minęło ho ho prawie rok czasu
Nie dziwi zatem fakt zapowiedzi szybszego ukazywania się telefonów - wolniej to się już chyba nie dało
Na rynku japońskim od oficjalnej prezentacji do rozpoczęcia sprzedaży mija miesiąc - no góra trzy. Jak Sony zejdzie poniżej pół roku to będzie i tak spory sukces
#3 Guest_Diabeł_*
Posted 15 April 2012 - 10:56
Tak w temacie do poczytania:
...Chociaż nie rozumiem za bardzo jak może walczyć z Samsungiem skoro bierze od niego matryce do swoich telewizorów.
...Chociaż nie rozumiem za bardzo jak może walczyć z Samsungiem skoro bierze od niego matryce do swoich telewizorów.
#4 OFFLINE
Posted 15 April 2012 - 20:21
Bo Samsung to może im tylko matryce robić
(jak to przeczytałem w komentarzach xD)
Ja mam duży sentyment do tej firmy i życzę im jak najlepiej
Ja mam duży sentyment do tej firmy i życzę im jak najlepiej