Jump to content

Instagram pojawił się w Google Play i został kupiony przez... Facebook

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,551 posts
    • Time Online: 174d 15h 4m

Posted 11 April 2012 - 09:49

Już jakiś czasu aplikacja Instagram -  jedna z najpopularniejszych aplikacji społecznościowych, na urządzenia z systemem iOS która pozwala na dzielenie się ze znajomymi zdjęciami -

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

.

Nie minęło parę dni, a świat obiegła wiadomość o przejęciu Instagram przez Facebook. Kwota transakcji? 1 miliard dolarów w gotówce i akcjach! Ciekawe czy program zostanie zintegrowany/połączony z Facebook czy będzie rozwijany odrębnie, osobiście stawiałbym póki co na to drugie.

I pomyśleć, że zespół który pracował przy Instagram to jedynie 13 osób, a sam pomysł narodził się dwa lata temu i został stworzony przez dwóch studentów. Z Instagramu korzysta obecnie ok. 30 milionów ludzi na całym świecie, a jeszcze w styczniu 2011 roku było ich "jedynie" 15 milionów.

Czy ktoś z naszych 4 milionów tysięcy Użytkowników korzystał z tej aplikacji i może coś więcej o niej powiedzieć?

#2 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • Kraj::
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 11 April 2012 - 14:56

Przed chwilą zainstalowałem, ale już odinstalowałem. Mało opcji. Do bardziej zaawansowanej obróbki oraz bardzo łatwej polecam 360Camera.
Posted Image

#3 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 11 April 2012 - 15:03

Instagram był nie tylko aplikacją ale z tego co wiem jakiś serwis społecznościowy był z nim połączony... nie tak dawno na dobrych programach był ten news

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#4 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,551 posts
    • Time Online: 174d 15h 4m

Posted 11 April 2012 - 18:39

Instagram to przede wszystkim aplikacja społecznościowa, polegająca na "komunikowaniu się" za pomocą zdjęć. Stąd posiada tylko podstawowe funkcje do ich obróbki. Przez niektórych twór ten nazywany jest też "fotograficznym You Tube".

Napisałem zresztą:

jedna z najpopularniejszych aplikacji społecznościowych

#5 OFFLINE   rune

rune
  • User
  • 77 posts
    • Time Online: 1d 4h 43m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 14 April 2012 - 07:34

Zainstalowałem i zaraz wywaliłem. Jakoś ta aplikacja mi nie podchodzi, są inne lepsze
Ambasador marki XPERIA

0 user(s) are reading this topic