Zobacz jak wyciągnąć baterię z Sony Xperia S! [video]
Started by Mikołaj, Mar 05 2012 12:14
14 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 05 March 2012 - 12:14
Jak to jest z tą baterią w Xperia S? Da się ją wyciągnąć? Czy jednak nie? Poniższy film rozwieje chyba wszelkie wątpliwości...
W razie przymusowego restartu telefonu - jest sposób...
Ja po obejrzeniu tego filmu zadałem sobie jednak jedno pytanie... po co? Po co tak kombinować i ukrywać baterię pod kolejnym elementem korpusu urządzenia?
W razie przymusowego restartu telefonu - jest sposób...
Ja po obejrzeniu tego filmu zadałem sobie jednak jedno pytanie... po co? Po co tak kombinować i ukrywać baterię pod kolejnym elementem korpusu urządzenia?
#2 OFFLINE
Posted 05 March 2012 - 13:01
jak to "po co"? żeby w razie czego oddać telefon na gwarancję-a jak uszkodzony z winy użytkownika to żebyś musiał kupić nowy
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?
#3 OFFLINE
Posted 05 March 2012 - 19:34
Czyli to jest normalna, wyjmowalna bateria... Schowana tylko pod plastikową osłoną, którą żeby zdjąć nie trzeba nawet nic odkręcać

WALKMAN®
#4 OFFLINE
Posted 05 March 2012 - 20:40
No i po co te kombinowanie? Po kiego czorta potrzebna jest ta osłonka na baterię? Ja tego nie pojmuję

#5 OFFLINE
Posted 05 March 2012 - 22:03
Sony (Ericsson) po prostu samo sobie życie utrudnia potem się dziwią że klapa :/
#6 OFFLINE
Posted 05 March 2012 - 22:09
E tam, może po sporym upadku przynajmniej bateria nie wyleci razem z klapką

#7 OFFLINE
Posted 05 March 2012 - 22:17
dobrzę że napisałeś "może" bo akurat tego wykluczyć nie można skoro da się rozebrać ten telefon w taki sposób...
#8 OFFLINE
Posted 06 March 2012 - 00:22
Hmm... obejrzałem kilkukrotnie ten filmik z niedowierzaniem
Po firmie Sony takiego numeru się nie spodziewałem... Byłem przekonany, że skoro bateria jest niewymienialna, to jest wbudowana na stałe np. w płytę główną... A tymczasem mamy sequel historii z chińskim pendrive'm:
Ale ma to także dobre strony - jest nadzieja, że dzięki takiemu wyjęciu baterii będzie można telefon odblokować kiedyś po testpoincie, jak tylko odpowiedni ludzie dostaną go w swoje ręce

#9 OFFLINE
Posted 06 March 2012 - 10:15
Cała sytuacja ma swoje plusy i minusy. Choć w tym przypadku ciężko mi znaleźć klarowne przykłady tych pierwszych... Ja na początku myślałem, że to w ogóle nie jest Xperia S tylko jakiś telefon podobny do niej, ale raczej to oryginalny produkt od Sony. Dziwiła mnie też łatwość "rozszczepienia" telefonu, ale w podpisie filmu pojawił się już komentarz, że śruby zostały wykręcone. Pozostaje się zatem cieszyć z faktu, że baterie da się jednak w stosunkowo prosty sposób wyciągnąć/wymienić itd.
#10 OFFLINE
Posted 14 August 2012 - 23:46
Panowie jak się nie mylę, w tą plastikowa klapkę wbudowany jest moduł NFC, poza tym w razie zwisu SXS wystarczy równocześnie nacisnąc i przytrzymać Vol+ oraz power, telefon sie zresetuje, ta sama alegoria tyle, że z Vol- oraz power, pstryknie wam printscreen'a

#11 OFFLINE
Posted 15 August 2012 - 10:57
Więcej w kwestii restartu za pomocą vol+ i power i Prt Sc poprzez vol- i power w tym temacie.
#12 OFFLINE
Posted 15 August 2012 - 18:09
mi w Xperii S nie działa Prt Sc ale to szczegół... a reset oczywiście bez zarzutu a był potrzebny niestety już nie raz.
#13 OFFLINE
Posted 16 August 2012 - 10:37
@Erin
1. jesteś na ICS? bo na GB to nie działa
2. musisz wcisnąć power i vol- w dokładnie tym samym momencie. i przytrzymać aż do zrobienia zrzutu ekranu.
1. jesteś na ICS? bo na GB to nie działa
2. musisz wcisnąć power i vol- w dokładnie tym samym momencie. i przytrzymać aż do zrobienia zrzutu ekranu.
#14 OFFLINE
Posted 16 August 2012 - 11:02
tak na ICS jestem, aż zrobiłem w PC Companion "napraw" oprogramowanie czyli wymusiłem jego ponowną instalację i teraz działa ok. nie wiem co było wcześniej nie tak, ważne że już działa
dzięki
dzięki
#15 OFFLINE
Posted 31 August 2012 - 20:59
Nakładka z NFC...w modelach telefonów innych firm, o wiele tańszych moduł jest po prostu w klapce i nie ma z tym problemu.
* Carmaster18 *