Jump to content

Mocowanie Xperia active do roweru [foto]

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 14 February 2012 - 12:46

Jak wiemy Sony Ericsson Xperia active została stworzona dla aktywnych ludzi. Widzieliśmy już jej zastosowanie przy bieganiu, chodzeniu, wspinaczce oraz w ujęciach pod wodą. Teraz jednak pojawił się całkiem ciekawy sposób na wykorzystanie tego telefonu podczas jazdy na rowerze.

Serwis Clove zamieścił zdjęcia obrazujące specjalną kieszeń do mocowania Xperia active na kierownicy telefonu. Całość wygląda jak nieco powiększone "wejście" pod licznik, jednak trzeba przyznać, że prezentuje się całkiem interesująco.

Sprzedawca póki co bada zainteresowanie na taki produkt i rozważa ewentualne wprowadzenie go do sprzedaży. Ja jestem zdecydowanie na tak :) Zapraszam do obejrzenia zdjęć:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Źródło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 14 February 2012 - 15:38

Wygląda dosyć prowizorycznie jak na uchwyt mający utrzymać urządzenie warte ~ 400 $ USD. Ja bym się bał wsadzić w to telefon. Sam pomysł jest słuszny, ale wolałbym coś bardziej solidnego ;)

#3 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 14 February 2012 - 19:30

@up, też bym się bał... Nawet przypiąć pasami...

#4 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 14 February 2012 - 21:43

I tak i nie. Jeśli telefon dobrze wchodzi w kieszeń to nawet przy jej obrocie nie powinien wypaść. Zresztą myślę że Clove na razie bada rynek i finalny produkt, który ewentualnie będzie wprowadzony na pewno nie będzie oparty na plastikowych paskach :) Choć akurat to mocowanie uznałbym za solidne ;)

#5 OFFLINE   Carno

Carno
  • User
  • 1 posts
    • Time Online: 1h 56m

Posted 13 March 2012 - 15:27

Gdzie kupie takie ustrojstwo ?

#6 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 13 March 2012 - 16:03

Sprzedawca póki co bada zainteresowanie na taki produkt i rozważa ewentualne wprowadzenie go do sprzedaży.

:) Rozejrzyj się na popularnym serwisie aukcyjnym za podobnymi uchwytami rowerowymi dla smartphone'ów ;)

0 user(s) are reading this topic