Jump to content

Xperia S strzela szybciej i celniej od iPhone 4S, Lumii 800 i Galaxy SII

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 08 February 2012 - 12:57

Ekipa Phones 4u urządziła sobie strzelaninę, w której jako broni użyto Sony Xperia S oraz trzech najgroźniejszych(?) konkurentów: iPhone 4S, Samsung Galaxy S II i Nokia Lumia 800.

Jak możecie zobaczyć na poniższym materiale porównanie przeprowadzono dość niestandardowo... i przede wszystkim testowano szybkość zrobienia zdjęcia telefonem po wyciągnięciu go z kieszeni. Choć jak widać jakość fotografii również została poddana ocenie.

Jak widzieliśmy już na niejednym materiale Xperia S robi naprawdę szybko (1,5 sekundy) zdjęcia i myślę, że przynajmniej w tej kategorii mało który smartfon jest jej wstanie dorównać...

Uwaga, film dla ludzi o mocnych nerwach ;)

#2 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • Kraj::
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 08 February 2012 - 14:03

Strzela i szybciej, ale nie dorowna zdjęciom Nokii z nowym Carl Zeissem.

#3 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 08 February 2012 - 18:43

Wydając taka opinie, podeprzyj się dowodami, bo tak to każdy może stwierdzić...

#4 OFFLINE   phillix

phillix

• User
  • 2,024 posts
  • TelefoniPhone 5

Posted 08 February 2012 - 19:50

Nokia ma szerokokątny obiektyw, a sony nie :) wystarcZy spojrzeć na zdjęcia robione nokią i xperią. Ogromna różnica.

#5 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 08 February 2012 - 20:56

Strzela i szybciej, ale nie dorowna zdjęciom Nokii z nowym Carl Zeissem.

bla bla bla... bardzo fajne czcze gadanie :D obejrzyj DOKŁADNIE zdjęcia nokii a potem zdjęcia wykonane SE. w 99% przypadków przewaga będzie po stronie SE. dlaczego? z prostego powodu- optyka to nie wszystko. swoim k550i robiłem lepsze zdjęcia niż znajomy nokią n73 (która-przypominam- ma optykę carl zeiss)
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#6 OFFLINE   phillix

phillix

• User
  • 2,024 posts
  • TelefoniPhone 5

Posted 08 February 2012 - 21:41

Ale nie wszystkie carl zeissy są lepsze od obiektywów SE. N95 też ma Carl Zeissa, a taki W995 robi ładniejsze zdjęcia wg mnie. Patrzyłem tylko na zdjęcia w filmie i lepsze są zdjęcia Nokii. Z przesłoną f.2/2. Lumia wygrała przecież ten CES czy co to tam było.. Jak czytałem o tej Nokii to wszędzie było podane, że jej najmocniejszą stroną jest aparat z obiektywem szerokokątnym. W dodatku i4s ma podobno najlepszy aparat wśród smartphone'ów, a posiada nie wiele większą przeslone od Nokii. Jedynie 2/4.

#7 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 08 February 2012 - 21:50

W dodatku i4s ma podobno najlepszy aparat wśród smartphone'ów

Nie oglądaj już tych głupich reklam. Przekonaj nas konkretnymi dowodami, a nie że wygrało coś tam ?

#8 OFFLINE   phillix

phillix

• User
  • 2,024 posts
  • TelefoniPhone 5

Posted 08 February 2012 - 21:57

Chyba na WP i Mgsm nie kłamią, prawda? Widziałem też inne źródła..nie.widzę sensu w dążeniu do OT.
Wystarczy popatrzeć na zdjęcie gościa z Xperią, zrobione Nokią, a później zdjęcie zrobione Xperią. Zdjęcie z Nokii jest żywsze, więcej.kolorów i jaśniejsze, a Xperii nie naturalne.

#9 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 09 February 2012 - 13:54

View Postphillix, on 08 February 2012 - 21:57, said:

Chyba na WP i Mgsm nie kłamią, prawda? Widziałem też inne źródła..nie.widzę sensu w dążeniu do OT.
Wystarczy popatrzeć na zdjęcie gościa z Xperią, zrobione Nokią, a później zdjęcie zrobione Xperią. Zdjęcie z Nokii jest żywsze, więcej.kolorów i jaśniejsze, a Xperii nie naturalne.

Daj link do porównania o którym mówisz wraz ze zdjęciami o których mówisz :) W 2006 roku  - roku Nokii N73 i K800 - też była zawzięta batalia który model robi lepsze zdjęcia. Dla mnie bezapelacyjnie wygrywał K800. Chociaż Nokia też miała wielu zwolenników, mimo że w nocy zdjęć się nią robić nie dało. Każdy lubi co innego - to naturalne. Ale akurat w kwestii jasności zdjęć i odwzorowania kolorów się z Tobą nie zgodzę. Xperia S świetnie odwzorowuje kolory, z jasnością nie ma problemów. Moim skromnym zdaniem robi za bardzo nieostre zdjęcia, na których widać za dużo pikseli. Nie wiem, czy jest to wina kiepskiego sterownika we wczesnej wersji oprogramowania, czy też nieumiejętnie zrobione zdjęcia - trzeba poczekać do aktualizacji na ICS i testy zrobione w wakacje - wtedy się przekonamy :)

0 user(s) are reading this topic