Jump to content

Pimp Your Sony Ericsson! Daj nam odnowić Twój telefon!

• This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Kraj::
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 03 February 2012 - 17:23

Czy w Twojej szufladzie leży stary telefon Sony Ericsson w opłakanym stanie? A może korzystasz właśnie z modelu, który najlepsze lata ma już za sobą?

Teraz możesz mu nadać nowy wygląd, poprawić jego parametry i zwiększyć możliwości! Weź udział w akcji Pimp Your Sony Ericsson organizowanej na Forum Sony Ericsson World i oddaj swój telefon w nasze ręce!

Jeśli chcesz by to właśnie Twój telefon miał szansę być wybranym do akcji nie czekaj, zgłoś się już teraz!

Zgłoszenia telefonów do akcji Pimp Your Sony Ericsson odbędą się w formie castingu. Twoim zadaniem będzie przekonanie nas, że to Twój Sony Ericsson powinien dostać drugie życie.

Zasady zgłoszeń:
- forma dowolna: filmik, kilka zdjęć, historia tego telefonu - najlepiej wszystkie trzy elementy razem,
- dokładna specyfikacja rzeczy odbiegających od ideału, czyli co w telefonie nie działa i powinno być wymienione.

Regulamin akcji Pimp Your Sony Ericsson:
1. W akcji Pimp Your Sony Ericsson udział biorą jedynie telefony marki Sony Ericsson. Nie ograniczamy się jednak do konkretnych modeli.
2. W tej edycji akcji zostanie wybrany tylko jeden telefon.
3. Nabór do akcji Pimp Your Sony Ericsson trwa do 1 marca 2012. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do wydłużenia terminu nadsyłania zgłoszeń.
4. Redakcja zobowiązuje się do darmowej odnowy telefonu - nie bierzemy za to żadnych pieniędzy!
5. Użytkownik, którego telefon zostanie wybrany zobowiązany jest jednak przesłać go na swój koszt pod wskazany adres do serwisanta - jest to warunek konieczny do zrealizowania napraw. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zaginięcie telefonu przy wysyłce do serwisanta.
6. Zakres usług obejmuje: modyfikację, odnowienie telefonu, naprawy, zmianę obudowy, zdjęcie blokady simlock itp. Naszym celem jest "odpicować" Twój telefon na całej linii.
7. Czas trwania napraw uzależniony jest od konkretnego przypadku, który zostanie wybrany do akcji.
8. Zwycięzca akcji przekazuje nam swój telefon dobrowolnie i nie będzie składał roszczeń z tytułu nie usunięcia "nienaprawialnych" usterek.
9. Biorąc udział w zabawie akceptujesz niniejszy regulamin akcji Pimp Your Sony Ericsson.

Zgłoszenia do akcji Pimp Your Sony Ericsson przyjmowane będą w tym temacie, natomiast wszelkie pytania i wątpliwości proszę pisać w tym wątku. http://www.sonyerics...n-temat-ogolny/

Pozdrawiam Bartek :)

#2 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 03 February 2012 - 18:23

To ja zgłaszam mojego K530.
  Kupiłem go przed wakacjami ubiegłego roku ( 2011 ) jako telefon głównie do zabawy. Ogólnie to używałem W995. K530 tak mi się spodobał, że używałem go jako codzienny telefon, a W995 leżał w domu z komunikatem "Karta sim nieaktywna" :) Nie oznacza to, że nie używałem już W995. Pewnego "przed szkolnego" ranka po napisaniu smsa odłożyłem telefon obok szklanki z wodą. Sięgając po tabletkę, trąciłem ręką szklankę i akurat woda musiała się wylać na telefon :( Od razu go rozebrałem i wysuszyłem suszarką. Później jak włączałem telefon, ekran migał, więc odłączyłem ekran, ponownie wysuszyłem, włączam, jest ok, ale nie działa kilka klawiszy. Poszedłem do szkoły ( cała akcja z telefonem była przed szkoła ) z W995, a K530 leżał rozłożony w pokoju. Po szkole, obiedzie, nauce wziąłem K530 pod specjalny płyn do sprzętów mechanicznych i "przeleciałem" kilka razy telefon. Kilka klawiszy klawiatury dalej nie działa :( Nawet odklejenie od panela klawiatury tej metalowej płytki i ponowne "psikanie" płynem nie pomogło. Od tamtej pory K530 leży w pokoju bez ruchu. Kolejna wada to coś z FP. Ładowarka, słuchawki, USB się wypinają co chwila. Cud, że przy przerwaniu flashowania i ponownemu flashu telefon działa. W sumie telefonu używałem nie całe dwa miesiące.
Zamieszczam zdjęcia ( robione na szybko ) oraz film zrobiony MT11 :D

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
_____

Nie śmiejcie się z kawałka obudowy, który wystrzelił :P
_____

Myślę, że to właśnie mój telefon powinien zostać wybrany, bo nie miałem lepszego telefonu ( pomijając Neo V, W995 oraz W595 ) do własnego użytku.

Jak wybierzecie mój telefon to chciałbym, żeby został naprawiony problem z klawiaturą, fast portem oraz wymieniona obudowa na kolor czarny ( nie wiem jak się nazywa ten kolor po "producencku" ).
Oczywiście jak znajdziecie inne usterki to proszę o naprawę. Dodam, że telefon nie ma w sobie żadnej śrubki, więc bez żadnych narzędzi można go bez problemu rozłożyć. Softu proszę nie ruszać :)

PS. Kupno USB wchodzi w grę? Jeżeli tak to też poproszę :)

Pozdrawiam,
Filip

Edited by phillix, 07 February 2012 - 14:09.

Posted Image

#3 OFFLINE   szawek

szawek
  • User
  • 9 posts
    • Time Online: 11h 10m
  • Operator: Orange

Posted 16 February 2012 - 15:21

Witam! chciałem przedstawić mojego poczciwego w890i ;)

Telefon dostałem od kolegi w ramach rozliczenia, jak się później okazało ani technicznie, ani wizualnie telefon nie był sprawny :( kolega zdeklarował się założyć do niego nową obudowę (niestety podróbkę), w której są spore szczeliny przez co na wyświetlaczu ciągle osadzał się kurz. Postanowiłem uszczelnić obudowę silikonem ( tak wiem domatorskie rozwiązanie ), lecz po pewnym czasie i to nie pomogło, ponieważ pod obudową i na wyświetlaczu ponownie zbiera się kurz :( co do fastportu - porażka :|, obudowa nie jest dobrze wyprofilowana ponieważ są spore szczeliny po założeniu tylnej klapki ;/ śrubki nie są dobrze dokręcone :| a co do oprogramowania - telefon czasami samoistnie się restartuje :(

części do wymiany: fastport, bateria, obudowa, klawiatura. A co do strony mechanicznej nie pogniewałbym się gdybyście wgrali ładnego modpacka ;)

Myślę, że przy moim szczęściu zapewne nie zostanę laureatem konkursu choć miło byłoby zobaczyć mojego "złomka" odmłodzonego ;)

poniżej zdjęcia:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

____________________________________________________________________________________________________________________

Licząc od początku mojej historii z SE jest to mój 4 telefon tej marki, muszę przyznać, iż po k800i jest to świetny następca zwłaszcza do pisania sms oraz słuchania muzyki ;)

pozdrawiam Sławek ;)

EDYCJA:

Telefon od kilku dni samoistnie resetuje się (choć zrobiłem reflash - tydzień spokoju), ponadto na wyświetlaczu znowu zaczął się zbierać kurz co jest irytujące. Najważniejszą jednak usterką jest nie możność ładowania baterii ;/ kabelek USB łapie ładnie natomiast po podpięciu ładowarki telefon się ładuje, lecz po odpięciu telefonu bateria jest nadal na poziomie 10% - 20% ;/

Edited by szawek, 28 February 2012 - 12:37.

#4 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 25 February 2012 - 16:43

Korzystając z zapisu w punkcie 3 Regulaminu Akcji "Pimp Your Sony Ericsson" Redakcja Forum Sony Ericsson World wydłuża termin nadsyłania zgłoszeń do 31 marca 2012 roku. Jednocześnie zapewniam, że jest to ostateczna data końca naboru do akcji.

Wszystkich, którzy nadesłali już swoje zgłoszenia proszę o zachowanie jeszcze odrobiny cierpliwości, a tych którzy tego jeszcze nie zrobili zapraszam do zamieszczania swych prac.

Pozdrawiam

#5 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 27 March 2012 - 19:37

Witajcie.

Są to ostatnie chwile na przesyłanie zgłoszeń do akcji Pimp Your Sony Ericsson.

Jeśli masz telefon, który chcesz odnowić, napisz o tym. Masz jedyną okazję, aby zrobić to zupełnie za darmo !
Wymienimy Ci niesprawne części, oprogramowanie, usuniemy simlocka, wgramy modyfikacje, czego chcieć więcej :)

Nie czekaj, zrób zdjęcia i prześlij nam w tym temacie !

Pozdrawiam

#6 OFFLINE   faflak

faflak

Zwycięzca Drugiego Quizu Forum Sony Ericsson World

• User
  • 707 posts
    • Time Online: 36d 13h 18m

Posted 28 March 2012 - 17:51

Moja kolej ...
;)

Chciałbym zebyscie odpicowali mojego  :se: :w: 715

Trafił do mnie juz dość dawno ...zreszta juz jako niepierwsza a napewno nie ostatnia 715-stka :P   .Jest w całkiem dobrym stanie wizualnym - no bardzo dobrym :)  natomiast technicznie ma jeden brak a właściwie dwa powiazane ze sobą ,mianowicie nie działa  głośnik i mikrofon ... <_<  i nie jest to wina wadliwych podzespołów tylko prawdopodobnie układów N3100 lub N2000-AB3100 trzeba je wymienic lub wygrzac koszt serwisu ok 60pln...

Jedyne o co moge was prosic , czemu powinniscie sprostac ;)  to wymiana tylnej czesci slidera na nie koniecznie nowa ale w kolorze Pink i przedniego znaczka :w:  również w tym kolorze :facepalm:  ponieważ jest to telefon mojej ukochanej :wub:  dodam , że czesci te sa dostepne ale od modelu w705 i pasuja na 100% :hurra:  

Na 90% usterka HW zostanie usunieta przed rozstrzygnieciem konkursu :)

Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojego posta

Attached File  DSC00075.JPG   164.56K   20 downloads
Attached File  DSC00077.JPG   142.57K   18 downloads

not found: Ort . ;)

Edited by faflak, 28 March 2012 - 19:54.

_________________________________________________________________________________________________pomogłem kliknij ^

#7 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,437 posts
    • Time Online: 107d 15h 32m

Posted 31 March 2012 - 22:57

Cześć. Jestem Cyndi i chciałabym dzisiaj opowiedzieć wam swoją historię.

Posted Image

Urodziłam się dawno, dawno temu w Chinach.

Posted Image

Nie pamiętam tamtym czasów, swojej pierwszej rodziny, gdyż byłam jeszcze małym dzieckiem. Oni byli jednak złymi rodzicami i sprzedali mnie... Odtąd zaczęłam nowe życie.
Przygarnęła mnie jakaś miła rodzinka. Żyło mi się na prawdę dobrze. Dbali o mnie, nie pozwalali żeby mi się coś stało.
Aż pewnego razu...
Obudziłam się cała biała :o

Posted Image

Nie wiedziałam co się dzieje. Mój tata podejrzewał, że coś złego wewnątrz mnie jest tego przyczyną. Nie wiedział jednak co.
Pojechaliśmy do szpitala.

Posted Image

Tam zbadali, że winą tego są jakieś połączenia w ciele. Mylili się, gdyż operacja nic nie pomogła. Potem chcieli zrobić przeszczep całej mojej twarzy. :o
To było straszne. Niestety i to nie pomogło.
W końcu stwierdzili, że padły jakieś filtry w moim ciele. Dlatego ta biała gorączka. Leczenie trwało długo, bo a to nie mieli materiału do przeszczepu, a to nie mieli czasu. Zmęczona całą sytuacją, popadłam w depresję.

Kiedy w końcu przeszczepili mi te filtry okazało się, że są złe... Wszystko musiało być powtórzone od nowa :(
Po kilkunastu dniach wszczepili mi dobre. Ale z jednego dobrego wyszły inne złe rzeczy.
Przestałam wykrywać światło. Co więcej, kiedy słucham muzyki zaczynam się czerwienić :mellow: Kiedyś tylko lekko barwiłam się na pomarańczowo...
Do tego nie zapala mi się podświetlenie gdy jest ciemno(tak, kiedyś wszczepili mi implant żebym się podświetlała).

Moja rodzina przestała się mną interesować... Przestała o mnie dbać. Niedługo znalazła sobie nowe dziecko, bo po co im taki schorowany bachor jak ja.
Teraz jestem słaba, niby żyję ale co to za życie.

W niektórych miejscach skóra mi pęka albo już odpadła :mellow:
Nie wyglądam już jak kiedyś, ale jeszcze żyję...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

W telefonie:
-nie działa podświetlenie klawiatury(nie raz się zapala)
-nie działa czujnik światła
-wyświetlacz ma słaby kontrast(pewnie przez jakieś lipne filtry)
- w WALKMANIE zamiast pomarańczowego jest czerwone podświetlenie
-są braki obudowy lub jest popękana, także pościerana

Edited by not found, 31 March 2012 - 22:58.

WALKMAN®

#8 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 01 April 2012 - 18:17

Dziękuje za nadesłane zgłoszenia. Zwycięzca naboru do akcji zostanie ogłoszony w możliwie najkrótszym czasie.

Pozdrawiam

#9 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 05 April 2012 - 21:49

Drodzy użytkownicy,

Jest nam niezmiernie miło poinformować Was, że w pierwszym plebiscycie forum Sony Ericsson World pt. : "Pimp Your Sony Ericsson" zwyciężyło zgłoszenie użytkownika not found. Barwnie opowiedziana historia, ciekawy model idealny do odpicowania oraz tajemnicza usterka techniczna do naprawienia zadecydowały, że to właśnie model W850i użytkownika not found zostanie odrestaurowany i stuningowany :) Dziękujemy wszystkim za udział w plebiscycie i zapraszamy do udziału w kolejnych akcjach forum Sony Ericsson World.

Pozdrawiamy,

Redakcja Sony Ericsson World

#10 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 04 May 2012 - 15:04

Pimp Your Sony Ericsson! Daj nam odnowić Twój telefon

Odnowa wybranego przez nas telefonu została zakończona kilka dni temu. Przebieg całej odnowy możecie zobaczyć w tym wątku:
http://www.sonyerics...wiamy-se-w850i/

Przedstawiam Wam filmik, który podsumowuje naszą całą akcje.

Jeszcze w tym roku możecie się spodziewać kolejnej edycji akcji Pimp Your Sony Ericsson.

Pozdrawiamy,
Redakcja Sony Ericsson World

0 user(s) are reading this topic