dante, on 17 January 2012 - 15:20, said:
Jeżeli uważasz że Arc jest brzydki, to automatycznie przyznajesz, że reszta smartfonów / telefonów to syf

Dlaczego tak mówię ? A to dlatego, że większość ludzi którzy posiadają ten aparat, czy mieli okazję go widzieć, zawsze pochlebnie wypowiadali się o jego wyglądzie. Głównie za to, że firma nie szła w ślady innych kopiując srajfona, a wykazując się innowacją.
A co ma reszta smartfonów do arca? I dlaczego mam się przejmować zdaniem innych, którzy prawdopodobnie widzieli na oczy tylko srajfona, SGSII i to ich całe wyobrażenie o smartfone'ach? Ja patrzę na arc i arc S pod kątem wszystkich dotychczasowych urządzeń z systemem jakie wyszły do tej pory. Innowacją to ta firma wykazywała się kiedyś. Teraz niestety właśnie kopiują srajfona nadając mu nieco inny kształt.
dante, on 17 January 2012 - 15:20, said:
Jeżeli uważasz że Arc jest brzydki, to automatycznie przyznajesz, że reszta smartfonów / telefonów to syf

Zacznijmy od początku.
1. P800 - Solidne wykonanie, niecodzienny kształt, nawet po 10 latach używania nie widać takich obskurnych wytarć co na prototypach współczesnych urządzeń. A wkomponowanie rysika w bok obudowy - majstersztyk. Klient wiedział za co płaci ponad 2K złotych? Wiedział.
2. P990 - Jedno z ładniejszych urządzeń, które opuściło fabryki SE. Idealnie nawiązywało do całej złotej serii z 2005 - 2006 roku, śliczny kolor, połączenie kantów z krągłościami + połączenie qwerty z numeryczną, a do tego srebrne przyciski i wstawki - dało się? Dało.
3. Xperia X1 - śliczna metalowa obudowa, eleganckie przyciski, na pierwszy rzut oka widać że urządzenie z wyższej półki.
4. Xperia mini gold - przypomina ajfona? Nie. Przypomina szajsunga? Nie. Jest śliczna? TAK!
5. Xperia mini pro - tak samo.
6. Xperia ray - jak się chce, to się da zaprojektować ładny elegancki telefon.
7. Xperia mini pro - już chyba wystarczająco napisałem na forum na temat urody tego telefonu.
I tak dalej, i tak dalej... Już nie wspomnę o takich modelach jak chociażby K600, K750, C903, C905, T650, W580, W660, W700, W850, W910, W960, W980, W995, Z800 w zasadzie mógłbym Ci wymienić dziesiątki SE, które mają swój styl i nie są nudne. Xperia arc poza ładnym wyglądem z profilu jest nudna. Na tak dużej powierzchni projektanci mogli się wykazać, ale tego nie zrobili. Nie mówię, żeby przeginali jak projektanci szajsunga diva czy nokii prism, ale mogli się wykazać. Więc nie wmawiaj mi, że twierdzę że reszta telefonów / smartfonów jest brzydka. Twierdzę jedynie, że arc nie jest brzydka, ale do piękności jej daleko.