Jump to content

Sony Walkman Serii Z

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 11 January 2012 - 11:02

W Las Vegas na targach CES Sony zaprezentował odtwarzacze z nowej linii "Z", które dostępne będą w trzech wariantach wyposażonych w 8, 16 lub 32 GB pamięci wewnętrznej.

Posted Image

Najtańszy Sony Walkman NWZ-Z1040 z 8 GB pamięci ma kosztować 250 dolarów (około 880 zł), wyższe modele to koszt 280 (ok. 980 zł) i 330 dolarów (około 1150 zł).

Urządzenia wyposażone są w Wi-Fi, wyjścia HDMI oraz ekrany o przekątnej 4,3 cala, a także Bluetooth i obsługę DLNA.

Bateria nowych produktów ma pozwalać na około 20 godzin odtwarzania muzyki. Androidowe odtwarzacze pracują pod kontrolą systemu w wersji 2.3 i trafią do sprzedaży w Stanach już w marcu.

Poniżej prezentacja telefonu, prosto z CES

Źródło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#2 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 11 January 2012 - 15:23

Mnie ciekawią dwie sprawy: co to za słuchawki i jak z jakością muzyki. Nie ma co się oszukiwać firma jeżeli chodzi o androida nie radzi sobie za dobrze. Trzeba podpierać się aplikacjami innych producentów, by można było w miarę przyjemnie słuchać muzyki.

#3 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 11 January 2012 - 15:40

1150 za walkmana, a za ta cenę przecież można mieć arca czy jeszcze taniej neo (o mini pro nie mówię, bo ma już sporo mniejszy wyświetlacz, chociaz osobiście bym ja wziął ;)) ... Wiec jaki jest sens kupowania tego, skoro można mieć wszystkie te funkcje + telefon za ta pana cenę ? Nie rozumiem...

DENON DJ

#4 OFFLINE   bartolinio3

bartolinio3

Moderator

• Moderator
  • 1,255 posts
    • Time Online: 117d 10h 36m
  • GG:
  • Kraj::
  • Operator: T-Mobile

Posted 11 January 2012 - 19:21

NIe wiem jak można płacić taką kasę za odtwarzacz. Tak jak napisał Marmal, za taką cenę kupisz juz dobrego smartfona. Dla mnie to głupota <_<
Posted Image

#5 OFFLINE   NightRider

NightRider

Master Of Darkness

• User
  • 104 posts
    • Time Online: 11d 13h 46m

Posted 11 January 2012 - 19:24

Nie każdy myśli takimi kategoriami. To jest tak jak z iphone i ipodem... i jedno i drugie jednak ludzie kupują, bo są tacy, którzy jednak chcą mieć osobne porządne urządzenie do słuchania muzyki i telefon. Cena jak na polskie realia niestety powala ale w stanach to groszowa sprawa :)

Dołączona grafika

#6 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts

Posted 11 January 2012 - 19:50

Smartfony na androidzie bardzo dobrze odtwarzają muzykę.  A odnosnie ipoda. To jak dla mnie to też nic specjalnego. Dobrze odtwarza muzykę ale jak się dokupi dobre słuchawki bo oryginalne sa wysoce przeciętne. Nie mógłbym i nie rozumiem kupowania walkmana za ponad 1k czy ipoda za 600zl. Nie rozumiem i pewnie nie zrozumiem...

DENON DJ

#7 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 11 January 2012 - 22:33

Nierealne te ceny...
Dla innych mogą być ok, ale dla niektórych krajów tak Jak my to za dużo za takie coś.

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
Posted Image

#8 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 11 January 2012 - 22:59

View Postmarmal215, on 11 January 2012 - 15:40, said:

1150 za walkmana, a za ta cenę przecież można mieć arca czy jeszcze taniej neo (o mini pro nie mówię, bo ma już sporo mniejszy wyświetlacz, chociaz osobiście bym ja wziął ;)) ... Wiec jaki jest sens kupowania tego, skoro można mieć wszystkie te funkcje + telefon za ta pana cenę ? Nie rozumiem...

Nie rozumiesz, bo nie dostajesz normalnej wypłaty tylko po kilkunastu latach edukacji i kilku latach roboty na stażu (po to by mieć co wpisać w cv)  możesz dostawać zapomogę na miskę ryżu dziennie :)  Jak zaczniesz zarabiać tyle, ile wynosi pensja w normalnym cywilizowanym kraju, to zapewniam że po jednym dniu pracy będzie Cię stać na najlepszą wersję tego Walkmana. Wtedy zrozumiesz, że nie każdy potrzebuje mieć wszystko w smartfonie, bo będzie Cię stać i na dobry telefon i na tego Walkmana. Poczujesz wtedy wolność wyboru i chcąc posłuchać muzyki wybierzesz Walkmana, na którym również możesz przeglądać internet przez wifi, oglądać filmy, grać w gry, pobierać aplikacje z marketu, łączyć się z innym sprzętem rtv i słuchać muzyki z walkmana na zestawie kina domowego, w aucie, na wakacjach i nikt Ci na niego nie będzie dzwonił czy przesyłał spamu smsowego. Poza tym jest to fajny prezent dla dziecka, któremu nie potrzebny jest telefon komórkowy. Walkman to marka z dużymi tradycjami i fajnie, że takie urządzenia nadal są produkowane, choć w nieco unowocześnionej formie w postaci odtwarzacza MP3 :) Bardzo mi się podoba design tego urządzenia, znacznie ładniejszy niż większość nowych Xperii :)

#9 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts

Posted 11 January 2012 - 23:19

Fakt. Design jest ciekawy. Ale chociaz bym zarabiał dużo to nie wiem...  Ale zeby sobie pozwalać na porządny telefon, walkmana, telewizor, komputer, cały sprzet rtv , agd to przyznasz, że trzeba zarabiać nie mało :)

DENON DJ

#10 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 11 January 2012 - 23:39

Już nawet zarabiając podstawową stawkę ~15$ na godzinę jesteś w stanie w ciągu miesiąca kupić trochę fajnych sprzętów + się utrzymać :) Po dwóch dniach pracy zorientujesz się, że stać Cię na zakup wersji 16GB a trzeciego dnia możesz sobie pozwolić na wersję 32 GB :) Z czasem zaczynasz zarabiać więcej i nie musisz się zastanawiać za co kupić, tylko co kupić i które Ci się najbardziej podoba :)

#11 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts

Posted 12 January 2012 - 11:00

15$ w pl nie jest i nie będzie osiągalne dla normalnych ludzi. Jak się jest na wysokim stanowisku w dobrze prosperującym przedsiebiorstwie to owszem, ale człowiek który jest człowiekiem zarabiającym po prostu przeciętnie nie może sobie na to pozwolić. Popatrzmy np na holandię, gdzie za ta sama pracę gdzie u nas się dostaje 12zl/h to u nich się dostaje 15€/h . Wiec ciężko mi uwierzyć, Zeby człowiek normalnie pracujący  w przeciętnej pracy mogl sobie na to pozwolić.

DENON DJ

#12 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 12 January 2012 - 18:17

No dlatego takie produkty jak Walkman nie będą dostępne dla przeciętnego Polaka, który zadowoli się odtwarzaczem MP3 w telefonie lub tanim urządzeniem z marketu. W takiej np. Kanadzie zwykły dostawca pizzy zarabia 15 $ na godzinę + napiwki, paliwo go kosztuje 1,30$ za litr, mieszkanie 300-400 $ miesięcznie więc bez problemu stać go na takie urządzenia :) Dlatego Sony prezentuje z chęcią takie urządzenia w Las Vegas, a nie w Warszawie :)

#13 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 13 January 2012 - 11:44

Zapraszam do obejrzenia kolejnych filmów prezentujących Sony Walkman Z

#14 OFFLINE   Saryt

Saryt
  • User
  • 13 posts
    • Time Online: 1d 2h 13m
  • Operator: Orange

Posted 17 June 2013 - 17:18

Mało nie zarabiam (jak na polskie warunki) a i tak bym tego urządzenia nie kupił. To na prawdę nie jest kwestia kasy. Dźwięk porządny można mieć i w smartfonie z wyższej półki i zdecydowanie wyznaje ideologię jednego urządzenia z zintegrowanym  w nim wszystkim co ci potrzebne. Kupowanie sobie do wszystkiego innego urządzenia (i za taką cenę) to jak dla mnie po prostu snobizm.

#15 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 18 June 2013 - 09:31

No przyznam szczerze, że cena po ponad 1.5 roku i tak powala ->

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

1 user(s) are reading this topic