Jump to content

Xperia SmartTags - zmiana ustawień telefonu dzięki krótkiemu zbliżeniu

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 10 January 2012 - 11:07

Kolejną nowością jest Xperia SmartTags. Przyznam szczerze, że ten produkt spodobał mi się najbardziej. Pewnie, że zawsze można zmienić profil i ustawienia jednak podoba mi się innowacyjność tego urządzenia.

Xperia SmartTags pozwala na zmianę preferowanych przez nas w różnych warunkach ustawień telefonu za pomocą krótkiego zbliżenia Xperia SmartTags z Xperia :)

Wszystko najlepiej opisze Wam poniższy film:

#2 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 10 January 2012 - 15:36

Fajne breloczki :)  i tyle można powiedzieć o tym produkcie. Kolejny gadżet od se który uczy lenistwa. Fakt wygodne jest to, ale za chwile wymyślą telefon który nam zrobi kawę :lol: , a za 10 lat to z łózka będziemy wstawać tylko do kibla, bo resztę za nas zrobi telefon + gadżety od Sony.

#3 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 10 January 2012 - 17:02

Breloczki fajne, ale... jak potem spamiętać które aplikacje dany breloczek włącza / wyłącza? Ja już wolę wszystko mieć w głowie i kontrolować manualnie :) A sam pomysł nie jest nowy. W 2002 roku, czyli 10 lat temu, firma Nokia zaprezentowała swój flagowy wówczas model 7650. Pierwszy telefon z kolorowym wyświetlaczem, wbudowanym aparatem VGA, 3,6MB pamięci, systemem operacyjnym Symbian, mmsami i wszystkimi tymi bajerami znanymi do dziś. W owym urządzeniu można było zainstalować aplikację, która wykonywała podobne czynności po zbliżeniu się do danego BTS-a. Np. człowiek wchodził na teren uczelni / zakładu pracy i automatycznie włączał się tryb cichy. W rejonie domu włączał się tryb normalny i tak dalej... także żadna innowacja jak dla mnie :)

#4 OFFLINE   NightRider

NightRider

Master Of Darkness

• User
  • 104 posts
    • Time Online: 11d 13h 46m

Posted 10 January 2012 - 17:18

No fakt fajny bajer, ciekawe na jakiej zasadzie to działa i czy tylko xperie mają jakiś dodatkowy moduł do obsługi breloka czy jest to bardziej banalne rozwiązanie i odpalimy to na smarthonach innych firm...

Dołączona grafika

#5 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 10 January 2012 - 21:42

Poniżej grafiki przedstawiające Xperia SmartTags:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#6 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 30 January 2012 - 22:15

Xperia SmartTags na oficjalnej stronie Sony Ericsson Polska:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

1 user(s) are reading this topic