Jump to content

Na CES zostanie pokazany Sony Ericsson Nozomi - nowe zdjęcia!

• This topic is locked This topic is locked
7 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 06 January 2012 - 18:36

Według portalu ITProPortal na CES pokazana zostanie Nozomi. Poza tym serwis podał po raz kolejny specyfikacje telefonu oraz zamieścił kolejne zdjęcia.

Na górze telefonu znajduje się wejście 3,5mm typu jack. Z boku znajduje się wejście HDMI, przyciski głośności oraz przycisk aparatu.

Kolejne zdjęcie potwierdza niestety nasze wcześniejsze obawy: micro-SIM, nieusuwalna bateria i brak slotu na kartę pamięci microSD. Poza tym na innych fotkach można porównać rozmiary i linię telefonu z Xperia arc S.

Model, któremu zrobiono zdjęcie działa na Androidzie 2.3.7, a telefon otrzymał 2219 w benchmarku. Ponadto potwierdzają się wcześniejsze dane techniczne: dwurdzeniowy procesor 1.5GHz, chipset - MSM8660, 1GB RAM, wyświetlacz 720 x 1280, 12MpiX apart, 8GB wbudowanej pamięci.

Plotki ponadto głoszą, że Nozomi wyjdzie pod nazwą Xperia HD.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Źródło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 06 January 2012 - 18:46

I gdzie te dwa jaja, skoro wyraźnie jest napisane Cores: 1 ? Poza tym czemu nie ma porównania do SGS II tylko to starszej SGS? Jak nie lubię ajfonklonów, tak arc w porównaniu do tego wynalazku jest o niebo ładniejsza :)

#3 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 06 January 2012 - 18:50

This Qualcomm chip supports a dual core 1.5GHz processor, although the Quadrant screen-shots only show a single core in action at the time of capture.

Wiem, wiem, ale nie wierzę by wypuścili jeden rdzeń - bo to będzie prawdziwy gwóźdź do trumny i zapowiedź absolutnej kapitulacji na rynku smartfonów, na którym ponoć Sony ma się opierać.

#4 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 06 January 2012 - 18:58

Xperia Arc S nadal ładniejsza :) Te Nozomi czy Xperia HD to jak dla mnie taka cienka cegiełka :) Zwykły prostokąt. Niczym nie zaskoczyli. No a microSIM, bateria i karty pamięci omawiane w innym temacie. Tylko specyfikacja techniczna mi się podoba ;)

Jeżeli będzie jeden rdzeń to to będzie katastrofa...

DENON DJ

#5 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 06 January 2012 - 18:59

Coś mi się zdaje, że to coś będzie krytykowane bardzo, oj baaardzo :) Specyfikacja jak na jednojajowca niezła - na styczeń 2011. Teraz mamy 2012 i jeśli to jest to cudo, nad którym tyle pracowali, to pragnę pogratulować iBertowi Nordbergowi nietypowego poczucia humoru :) Jakoś do mnie to tłumaczenie nie przemawia. Mają włączony benchmark i niby tylko jeden rdzeń pracuje? Jak włączam CPU-Z na kompie, to widzę czy są dwa czy jeden rdzeń. Tu ewidentnie jest jeden.

I jeszcze jedno: Hardware - Fuji :lotpot: Przypomina mi się scena z filmu "You don't mess with the Zohan", jak klient się pyta "Co to jest, Fujigawa? Nie znam, wolałbym Sony" , "Nie, nie, nie, w środku ma części Sony" :) "A nie mogłoby być całe SONY?" " Nie, nie - to jest to czego chcesz" :D

#6 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 06 January 2012 - 19:05

To tak jak zupka chińska, ale produkowana w Radomiu :lotpot:

Z jednym rdzeniem ten telefon nic nie osiągnie. Bo gdyby było 2x1.5GHz to byłoby dobrze. A tak to wysoce przeciętnie...

DENON DJ

#7 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 06 January 2012 - 22:57

Darujcie, kto to kupi? chyba ze ciemnemu użytkownikowi wcisną w salonie i powiedzą ze to hit na miarę ajfołna - choć nawet gorzej od niego wygląda a co dopiero mówić o klasie. nie zrozumcie mnie źle- nie lubię sprzętu appla bo nie działa wg. utrwalonych przeze mnie nawyków ale designem biją konkurencję. w tym przypadku wygląda telefon kiepsko, jego hardware jest do bani a firma chwali się jakoby miała nam zaserwować technoorgazm. nie kupię nic co nie ma wymienialnej baterii i normalnej karty sim tak długo jak nie będę musiał (i mam nadzieję że nie będę musiał nigdy)
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#8 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 10 January 2012 - 05:28

Nozomi została oficjalnie zaprezentowana pod nazwą Xperia S. Potwierdziły się plotki - będzie posiadać 32 GB wbudowanej pamięci, niewyjmowalną baterię o pojemności 1750 mAh oraz brak slotu kart pamięci. Dyskusję na temat nowego modelu możecie kontynuować w tym temacie: http://www.sonyerics...zaprezentowana/ , znajdziecie tam również nowe zdjęcia i pełną specyfikację techniczną :) Ten temat zostaje zamknięty.

1 user(s) are reading this topic