50 zł w ofercie świątecznej na kartę w Play
#1 OFFLINE
Posted 24 November 2011 - 18:37
Oferta skierowana jest zatem do wszystkich Użytkowników Play Fresh oraz oferty Lubię to!
1. Promocja obowiązuje od 25.11.2011 roku do 31.12.2011 roku włącznie.
2. Promocja polega na uzyskaniu przez użytkownika 50 zł na rozmowy, SMSy i MMSy do wszystkich sieci.
W celu uruchomienia pakietów należy:
a) najpierw doładować konto, aby mieć na nim minimum 30 zł
b) potem wpisać i zatwierdzić na klawiaturze telefonu kod *111*247*1#
- Pakiet zostanie przyznany w ciągu 24 godzin i jest ważny 30 dni od dnia aktywacji.
- Aby sprawdzić, czy promocja jest włączona wpisując i zatwierdzając na klawiaturze telefonu kod *111*247*3#.
- Jeden Użytkownik (numer MSISDN) może aktywować pakiet tylko raz w okresie trwania promocji.
- Koszt aktywacji pakietu: 30 zł !!!
I właśnie ostatni punkt jest wg mnie jedną wielką farsą... bo de facto zabierają użytkownikowi 30 zł, a dają 50 zł, które musi wykorzystać w przeciągu 30 dni. Mamy zatem do czynienia z kolejną super "promocją" w Play.
#2 OFFLINE
Posted 24 November 2011 - 21:29

#3 OFFLINE
Posted 25 November 2011 - 10:31
to musisz być faktycznie "za miastem" bo u mnie bez problemu mam hsdpa. jedynym problemem z playem było zrywanie sią zasięgu ale antena zewnętrzna pomogła.
#4 OFFLINE
Posted 10 December 2011 - 12:26

#5 OFFLINE
Posted 12 December 2011 - 21:48
A co do samego pakietu pieniążki te wchodzą na konto bonusowe tj.pakiet złotówek i można je przedłużyć dowolnym pakietem 10za 5,15 za 10,30 za 10,lub przez doładowania z fejsa czy strony playa opcji jest naprawdę dużo,choć sms premium zrobić się nie da,ani za granicę dzwonić i z neta korzystać no i pakietu żadnego się nie kupi.
Ktoś z was pamięta jak w playu na karte jak się ta oferta pokazała 4 lata temu za doładowanie np.50zł dostawało się bonusy 20zł,70-30 150-150zł? Szło na wszystko rozmowy, net i sms,mms,tylko premium nie.I to był fajny bonu i niektórzy jeszcze są w tej ofercie ładują za 150 i dostają 150..
Jurij nie wiem co ci się w playu nie podoba jak nie jesteś stałym użytkownikiem wiec nie masz bezpośredniego stałego kontaktu z ofertą,a Red Bull nie jest typowym playem porównać wiec możesz tylko zasięg nie same usługi.Ja np zasięg orange mam tylko 2g maks edge a zasięg play i plus 3g w tym samym mieście ostry jak żyleta.Orange mi się nie opłaca no chyba że ktoś lubi korzystać z edge.,wszystko jest zależne od miejsca zamieszkania.Zamiast red bulla spróbuj lepiej ofertę "lubię to" choć tam "gratis" 1gb nie dają i niestety by sie opłacało trzeba doładować za 50zł ale to też można obejść.I jako posiadacz karty w play od 4 lat nikt mnie nie naciąga na usługi,wybór jest naprawdę duży i każdy coś na siebie skroi.Ja osobiście jestem dużo bardziej zadowolona niż z poprzednich opów tj. ery ,heyah,idey i orange.
Edited by felita, 12 December 2011 - 21:52.
#6 OFFLINE
Posted 13 December 2011 - 04:59
No nie do końca

#7 OFFLINE
Posted 13 December 2011 - 11:00
Nie do końca ich wina. .
Nie wiem o co dokładnie chodzi, jakbyś mógł podać jakiś przykład, żeby uniknąć ewentualnie takich sytuacji.
Natomiast w Play zapomniałem co to sms z reklamami jak to miało miejsce w Orange. Zaznaczyłem po prostu, że nie chcę żadnych informacji i reklam i nie mam, w Orange to były co najmniej 2 dziennie. A co więcej jak się zdarzy (może raz na rok), że zadzwonią z ofertą to wystarczy, że powiem dziękuję i nie są nachalni jak np. w T-Mobile i mam spokój.
No tutaj się z Tobą zgodzę tym bardziej, że powinni podawać swój zasięg a nie łącznie z Plusem i obecnie Orange.
Jak każda sieć ma swoje wady i zalety, jak dla mnie Play ma akurat najlepszą ofertę i jestem z niej zadowolony i nie widzę się obecnie w innej sieci. Tym bardziej, że w domu mam HSDPA w Play a od 2 lat nie ma zasięgu z Orange u Nas.
Jednak co muszę przyznać, że widać powoli, że dają coraz mniej promocji, chociażby po tej ofercie 50 za 30 zł. No ale wiecznie nie będą dzielić promocjami, chociaż
i tak myślę, że dzięki Play trochę Nasz rynek usług mobilnych się zmienił.

#8 OFFLINE
Posted 13 December 2011 - 16:31
Wiem, że to nie do końca ich wina. Chociaż... Gdyby nie mieli nic na sumieniu, to już dawno walczyli by z pozostałą trójką o dobro swoich klientów w UOKiK czy innej instytucji. Tymczasem cisza... Nie wiem, może dostają jakieś prowizje za siedzenie cicho? Wszak ostatnio też dostali dosyć pokaźną karę ~10 milionów złotych za branie udziału w zmowie operatorów i ustalaniu cen

Natomiast w Play zapomniałem co to sms z reklamami jak to miało miejsce w Orange. Zaznaczyłem po prostu, że nie chcę żadnych informacji i reklam i nie mam, w Orange to były co najmniej 2 dziennie. A co więcej jak się zdarzy (może raz na rok), że zadzwonią z ofertą to wystarczy, że powiem dziękuję i nie są nachalni jak np. w T-Mobile i mam spokój.
Nie wygrałeś BMW?

#9 OFFLINE
Posted 13 December 2011 - 17:21

Nawet o tym nie słyszałem, ale to już wiem, czego unikać

#10 OFFLINE
Posted 13 December 2011 - 20:30
Co do stawek jakiś czas temu komisja europejska napisała raport że nasz UKE powinien zarządzić u opów stawkę min.mtr a nie zalecać czyli u nas nie ma przymusu co do stawki najniższej czy najwyższej,dlatego do playa stawki są takie a nie inne.Co do dobra klientów,klienci play płacą normalne stawki przepłacają klienci innych sieci wiec to raczej Orange ,T-mobile i Plus nie dbają o swoich własnych klientów i każą im przepłacać jak ci dzwonią do playa.
Ale spoko to tylko jeszcze rok od 1 stycznia 2013 mtr będzie identyczny dla wszystkich dużych opów poza oczywiście Centernetem,i chyba Areo i jeżeli stawka się nie zmieni tj wyrówna play będzie mógł ich pozwać o nieuczciwą konkurencję.
Co do reklam odkąd jestem w play oferty konkursów dostaję bardzo rzadko,tylko jak korzystam z płatnych portali wtedy dostaje zachętę do zakupu czegoś jeszcze lub udziału w konkursie,ale i tak je ignoruje.Rejestrując nr.na kartę jasno zaznaczyłam że nie życzę sobie reklam i innych promocji i muszę przyznać że to u mnie działa.A na "ochotnika" branie udziału w konkursach to wg.mnie czysta naiwność.Przyznam że dziwią mnie te afery z sms premium no ale ludzie mają wolną wolę i jak nie lubią swoich własnych pieniędzy to niech sobie sami sponsorują te bmw tylko bez płaczu że to oszustwo ....
Co do testuj smartfona z tego co wiem wiele osób co na to poszło już miało abo w play i warunki były tak ułożone że wcale nie trzeba było podpisywać żadnej umowy wystarczyło oddać telefon w terminie,wątpię by ktoś się nabrał od tak sobie,chyba że chciał huwai(lub inny fon) i abonament w play..
Co do telemarketerów są wszędzie jak byłam w ideii ,orange też byli i wydzwaniali w play jestem już ponad 4 lata i takich telefonów miałam zaledwie kilka głównie z propozycją przejścia z karty na abo ale to nie dla mnie.Abo w play to minuty wymienne na sms i mms net jest w dodatkowych płatnych pakietach(jak ich nie było każde użycie było doliczane do rachunku) a sms premium dodatkowo płatne a ja uznaję tylko "abonamenty kwotowe" tj wydaję kasę na co chcę a nie co daje mi w ofercie op.
Z tym 4g to śmeszna rzecz ale niektórych to bardzo denerwuje ok reklama mocno na wyrost,ale to też wina tych międzynarodowych organizacji od technologi komórkowych,powinni jasno powiedzieć 4g to LTE,a 3,5g lub 3,9g to hspa+,a hspa to 3,5g ,ale tego nie zrobili i ludzie mają teraz polewkę z playa.Choć i tak wielu wcale się tym nie przejmuje,znam ludzi co nie wiedzą czym się różni wap od gprs ,ani że 3g to umts..ba trafiłam na gościa z MM sprzedającego komórki co nie wiedział czym się różni(a raczej nieróżni)egprs od edge i upierał się że nie ma czegoś takiego...
Zaś zasięg play ostatnio się jednak poprawia play wydał ostatnio nową etykietę i jak wyśle się płatnego niestety sms to wie się w jakim się jest faktycznym zasięgu obojętnie 3g czy 2g i dzięki temu widzę faktyczny zasięg playa.U mnie w moim mieście 3g jest jak żyleta nawet net działa 2g słabsze ale też nie najgorsze,plus ma dobre i b.dobre 2g ale 3g wyraźnie słabsze niż play,orange ma świetny zasięg 2g,3g nie zobaczysz wcale..T mobile dawno nie testowałam ale 2g był dobry a nawet b.dobry 3g nie wiem.
Co do promocji fakt ostatnio coraz słabsze ale też w innych sieciach nie szaleją wczoraj pokazali regulamin podwójnego doładowania w t mobile aby skorzystać trzeba najpierw włączyć płatną usługę następnie doładować za min,25 zł i ponownie doładować,podwójne doładowanie dotyczy tylko drugiego doładowania...O terminach pakietów i innych promocji w innych sieciach wolę się nie wypowiadać dla mnie play jest najbardziej wyważoną ofertą na dziś z najlepszymi dla mnie i mojego użycia promocjami.
Edited by felita, 13 December 2011 - 20:34.
#11 OFFLINE
Posted 13 December 2011 - 21:26
Co do tego sprostuję, ja to wziąłem by po testować Androida. Oddałem w terminie i od tej pory nikt do mnie nie dzwonił nie pisał. Ojcu także to wziąłem (jest w T-Mobile) i także nikt go nie męczył o przejście. Co ma z tego Play, dane statystyczne (wszystko na stronie rzecznika).
Mi się udało dostać kod promocyjny ze strony rzecznika który działał parę dni od uruchomienia i jest to świetna rzecz jak np. wyświetla "Plus" lub co dziś testowałem "Orange-PL"

#12 OFFLINE
Posted 13 December 2011 - 22:05
Dlaczego prostujesz?raczej uzupełniasz o swoje spostrzeżenia...
Co do etykiety za późno użyłam kodu i musiałam zapłacić,ale nie żałuję teraz mam jasno na białym play,plus,orange-pl i 3g czy 2g,wszyscy co na zasięg playa narzekają mogą go sobie zobaczyć na własne oczy.
#13 OFFLINE
Posted 13 December 2011 - 22:25
felita, on 13 December 2011 - 22:05, said:
Co do etykiety za późno użyłam kodu i musiałam zapłacić,ale nie żałuję teraz mam jasno na białym play,plus,orange-pl i 3g czy 2g,wszyscy co na zasięg playa narzekają mogą go sobie zobaczyć na własne oczy.
No tak przepraszam, dobrałem złe słowa

Jakby nie ten kod, to sam także bym zapłacił, bo naprawdę funkcja przydatna w Play. Oczywiście można także dodać etykietę o dowolnej treści np. "SE-World"

Ale chyba dyskusja już odbiega od tematu

#14 OFFLINE
Posted 15 December 2011 - 13:20

Po pierwsze: Jestem szczęśliwym posiadaczem oferty Play Fresh. Na nic nie narzekam. Wszystko mi odpowiada. Z tej promocji nie skorzystam, bo pieniądze na koncie promocyjnym mam praktycznie zawsze (bonusy za doładowania), a z konta głównego wykorzystuję głównie na pakiety (po doładowaniu mam darmowe sms'y - dużo piszę, rozmawiam raczej mało, tak więc rozmowy mało co mi ciągną z konta).
Po drugie: Odnośnie zasięgu. U siebie zasięg mam praktycznie cały czas HSDPA, jak nie to ewentualnie 3G. A ostatnio mi się właśnie pojawia PLAY na wyświetlaczu, a pod tym (info stacji bazowej), np. "Białystok", "Łomża". Ale oprócz tego, gdy zasięg przejdzie na przekaźniki PLUS/ORANGE, to pojawia mi się np. "Zasięg 3G sieci PLUS". Mi to odpowiada

DENON DJ