Jump to content

Sony Ericsson Xperia ray vs. Apple iPhone 4

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,544 posts
    • Time Online: 174d 48m

Posted 17 November 2011 - 13:51

Porównanie tych telefonów przeprowadzono na portalu geekaphone. Jak w starciu z najnowszym iTelefonem wypadła Xperia ray? Możecie przekonać klikając

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

.

Jako można zauważyć Sony Ericsson wygrał w takich kategoriach jak: muzyka, wydajniejszy procesor, rozmiary, przeglądanie stron www.

Werdyktu nie wydano w przypadku: zdjęć&video, ekranie dotykowym&klawiaturze

W innych Xperia ray uległa iPhonowi, choć w wielu kategoriach nieznacznie. Wystarczy powiedzieć, że średnio w dziesięciopunktowej skali Xperia ray dostała 6 pkt, a "magiczny" iPhone 4 - 6,4.

To oczywiście jedno z wielu porównań i zestawień obarczone jak zawsze pewnym błędem subiektywizmu, jednak naprawdę nie jest źle :)

Szkoda tylko, że sprzedaż i zainteresowanie oboma telefonami nie jest tak podobne do siebie....

#2 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 17 November 2011 - 22:24

Odwołując się do ostatniego akapitu, to sprzedaż nie stoi na podobnym poziomie, poniewaz apple ma dużo bardziej rozwiniętą promocję produktu. Jednakze osobiście gdybym miał dwa telefony do wyboru bez wahania brałbym se. Przede wszystkim spora różnica w cenie, a w wielu porównaniach wyniki są zbliżone. Poza tym, razi mnie brak radia. Jednakze w obu telefonach są za małe jak dla mnie ekrany. Ekran dotykowy, Jeśli nie ma  fizycznej klawiatury powinien dla mnie mieć pow. 3.5''. do tego jeszcze nie rozumiem czemu w takim niby wspaniałym telefonie jest tak mały procesor. Być może jest bardzo wydajny ale wg mnie powinien być szybsz. Chociaż ray też nic specjalnego nie pokazuje. W samsungu galaxy s+ mamy 1.4, więc w telefonach droższych z reguły powinien być szybszy...

Edited by marmal215, 17 November 2011 - 22:35.

DENON DJ

1 user(s) are reading this topic