Jump to content

Rowery Miejskie dla Wrocławia - aplikacja na Androida

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 ONLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,543 posts
    • Time Online: 173d 20h 53m

Posted 08 October 2011 - 10:47

Aplikacja z pewnością ucieszy mieszkańców Wrocławia, którzy korzystają z usług Wrocławskiego Roweru Miejskiego. Spodziewam się, że nie ma ich u nas za dużo, ale zamieszczam tego newsa by przede wszystkim wskazać na ciekawy i wydaje się potrzeby program. Autorem aplikacji Rowery Miejskie jest Marcin Oczeretko.

Aplikacja jest przejrzysta i nie zawiera zbędnych funkcji czy opcji. Po naciśnięciu odpowiedniego przycisku zostaniemy zlokalizowani na mapie i będziemy mogli sprawdzić, do jakiej stacji rowerowej mamy najbliżej. Uruchamiając aplikację naszym oczom ukarze się mapa Wrocławia, na której będą zaprezentowane wszystkie dostępne punkty Wrocławskiego Roweru Miejskiego. Wygląda to mniej więcej tak:

Dołączona grafika

Rower Miejski dostępny jest w

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

za darmo. Pozostaje pogratulować pomysłu :)

Źródło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#2 ONLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 8h 3m

Posted 09 October 2011 - 18:42

Moje kochane miasto też ma podobną aplikację (bardziej mapę miasta). Najwiekszym problemem, jest to, że pasuje tylko pod nawigacje w javie <_<. Najbardziej zastanawia Mnie, kto był  taki inteligentne tworząc mapę tras rowerowych ? Ehh szkoda gadać.
Co do samego pomysłu aplikacji na andka, moje gratulacje. Mam nadzieję, że autor nie opadnie na laurach i będzie rozwijał swoje dziecko.

#3 ONLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,543 posts
    • Time Online: 173d 20h 53m

Posted 09 October 2011 - 19:02

Ponoć przewidywana jest wersja pod system iOS. Mi w ogóle podoba się pomysł tych miejskich rowerów, nie mówiąc już o nawigacji do stacji rowerowych :) W Poznaniu niestety czegoś takiego brak.

1 user(s) are reading this topic