Jump to content

Pogłos w trakcie rozmowy

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   Asia

Asia
  • User
  • 334 posts
    • Time Online: 22h 40m

Posted 06 October 2011 - 10:08

Od pewnego czasu w mam problem w trakcie rozmów z innymi użytkownikami T - Mobile. Sama jestem w tej sieci i  mam Xperię X8. Najczęściej rozmawiam z posiadaczami Emporii i W995, którzy też są w T - Mobile, więc problem jest chyba po stronie operatora a nie aparatu. Problem polega na tym, że dzwoniąc do kogoś nie słyszę sygnału łączenia tylko swój głos i tło akustyczne pomieszczenia, w którym jestem (radio, Tv itd). Czasem połączyć mogę się dopiero za 3 - 4 razem. Czy macie podobny problem i jak można się go  pozbyć, bo jest denerwujące.

Edited by Asia, 06 October 2011 - 10:08.

#2 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 06 October 2011 - 10:44

Również mam podobny problem. W ostatnich dniach nieco ustąpił, ale był i to naprawdę poważny. Rozmawiałem ostatnio z właścicielką Hazela działającego w T-Mobile, która również ma podobne zakłócenia.

Coś ewidentnie jest/było nie tak, pytanie czy tylko w T-Mobile i czy tylko na określonym obszarze?

#3 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 06 October 2011 - 11:42

Może jakaś usterka nadajnika? Sugeruję udać się do salonu T-Mobile (lub w ostateczności zadzwonić do BOA) i tam zapytać co jest grane. Mają służbowe telefony, niech przedzwonią, sprawdzą i naprawią :) Ja w Orange na szczęście nie mam żadnych zakłóceń, dzwoniąc do ludzi z T-Mobile również :)

#4 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 06 October 2011 - 14:48

Ja u siebie w ..T..... nie odczułem żadnych problemów...

#5 OFFLINE   Adogard

Adogard
  • User
  • 503 posts
    • Time Online: 14d 17h 37m

Posted 06 October 2011 - 20:56

Moi rodzicie tez maja T-Mobile i jest ok. Ale znam ten problem, koledze wgrywałem akustyke do W610. Nieszlo z nim gadac... slyszalem sam siebie.
W995 forever

#6 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 06 October 2011 - 21:03

Tu problem był inny. Przy próbie połączenia od razu przełączał się pogłos zamiast "beep". Póki co problem zniknął  - być może była to wina nadajnika, jednak taki problem zdecydowanie występował i był bardzo irytujący.

#7 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 06 October 2011 - 22:04

To na 100% wina operatora, a nie samego telefonu :) Gdyby problem się ponawiał, sugeruję skontaktować się bezpośrednio z technikami T-Mobile - tylko oni mogą cokolwiek poradzić...

0 user(s) are reading this topic